logo-mark-2

Καλέστε μας: 2842089101

Έχετε Ερωτήσεις;

 

Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την Κλειδοτεχνική Ιεράπετρας. Εάν έχετε ερωτήσεις, νιώστε άνετα να επικοινωνήσετε μαζί μας και εμείς θα εξασφαλίσουμε ότι θα απαντηθεί το ερώτημά σας όσο το δυνατόν συντομότερα.

F.A.Qs

Frequently asked questions

Τι είναι το immobilizer; Σε τι χρησιμεύει; Μπορεί να αφαιρεθεί από το αυτοκίνητο; Ποιος μπορεί να το αφαιρέσει;

Το immobilizer ή αλλιώς σύστημα ακινητοποίησης αυτοκινήτου είναι μία ηλεκτρονική συσκευή που εγκαθίσταται από το εργοστάσιο κατασκευής σε κάθε αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας και το οποίο αποτρέπει τον κινητήρα να ξεκινήσει εκτός εάν χρησιμοποιείται το σωστό κλειδί. Η αφαίρεση του immobilizer σε πολλές περιπτώσεις γίνεται αλλά θα πρέπει ο λόγος της αφαίρεσης του να είναι κάποια βλάβη στο σύστημα με το κόστος αντικατάστασης να είναι μεγάλο, με αποτέλεσμα ο πελάτης να επιλέγει την αφαίρεση του παρά την επισκευή λόγω κόστους. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αφαιρείται το σύστημα του immobilizer από ένα πλήρες λειτουργικό αυτοκίνητο. Όσον αφορά το ποιος θα κάνει αυτή την εργασία (immo off) είναι πολύ σημαντικό να έχει γνώσεις ηλεκτρονικής και αυτό γιατί γίνεται επέμβαση πάνω στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Στο κατάστημά μας μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες (immo off) για πολλά μοντέλα της αγοράς και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Έχασα όλα τα κλειδιά του αυτοκινήτου μου που είχαν immobilizer και τηλεχειριστήριο. Πώς μπορώ να κάνω καινούρια και πόσος χρόνος χρειάζεται;

Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε λύση στα παραπάνω προβλήματα γρήγορα και οικονομικά. Αναλαμβάνουμε να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητο σας και να δημιουργήσουμε κλειδί (λάμα), αποκωδικοποιώντας την κλειδαριά της πόρτας του αυτοκινήτου ή από τον κωδικό κοπής κλειδιού που κάποιες φορές δίνει η εταιρεία κατά την αγορά του οχήματος. Στη συνέχεια θα πρέπει να προγραμματίσουμε μέσω εγκεφάλου το immobilizer και το χειριστήριο. Αυτό γίνεται απευθείας από τη θύρα OBD του αυτοκινήτου με διαγνωστικό μηχάνημα, είτε με πιο εξειδικευμένη εργασία παίρνοντας δεδομένα πάνω από τον εγκέφαλο του οχήματος. Όλα αυτά με 100% εξειδίκευση και ασφάλεια ώστε το αυτοκίνητο σας να μην έχει την παραμικρή επιπλοκή. Ο χρόνος παράδοσης ποικίλει ανάλογα τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου και μπορεί να πάρει από μισή ώρα μέχρι μερικές ώρες.

Δεν λειτουργεί το χειριστήριο του αυτοκινήτου μου και έχουν τρυπήσει τα κουμπάκια από το κέλυφος. Μπορεί να επισκευαστεί ή θα πρέπει να φτιάξω καινούριο; Επισκευάζεται μία κλειδαριά πόρτας ή μίζας αυτοκινήτου;

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε καινούριο κλειδί γιατί αναλαμβάνουμε να επισκευάσουμε και την πλακέτα του κλειδιού σας αλλά και το κέλυφος του. Μπορούμε να επισκευάσουμε κλειδιά που δεν βάζουν μπροστά το αυτοκίνητο ή που δεν λειτουργεί ο τηλεχειρισμός τους γρήγορα και οικονομικά. Διαθέτουμε κελύφη κλειδιών από όλες τις μάρκες των αυτοκινήτων και από όλα τα μοντέλα ετοιμοπαράδοτα και στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Μπορούμε να επισκευάσουμε την κλειδαριά της πόρτας ή της μίζας του αυτοκινήτου σας χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε ολόκληρο το σετ κλειδαριών που θα κόστιζε πολλά χρήματα αλλά και αρκετό χρόνο παράδοσης και τοποθέτησης.

Θέλω να κάνω την πόρτα του σπιτιού μου πιο ασφαλή. Τι κλειδαριά να επιλέξω; και πώς μπορώ να προστατέψω το σπίτι μου από επίδοξους ληστές;

Στις μέρες μας οι περιπτώσεις κλοπής είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Οι επίδοξοι ληστές επιλέγουν σχεδόν πάντα πόρτες οι οποίες δεν παρέχουν καμία ασφάλεια εκτός από έναν απλό αφαλό που μπορεί να παραβιαστεί σε πολύ ελάχιστο χρόνο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επιλέξουμε μια κλειδαριά, η οποία εκτός από το να μας ξεκλειδώσει την πόρτα να μπορεί να ταλαιπωρήσει τον κλέφτη ώστε να φύγει χωρίς να καταφέρει να ανοίξει. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ομφαλούς με σύστημα αντί σπασίματος και αντί τρυπήματος καθώς και ομφαλούς με κάρτα ιδιοκτησίας για να μην μπορεί ο καθένας να κάνει αντίγραφα κλειδιών. Όσον αφορά τις θωρακισμένες πόρτες μπορούμε να αναβαθμίσουμε την κλειδαριά τοποθετώντας νέας τεχνολογίας με καταπέλτη (relock) και προστατευτικό (defender), όπου σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να την παραβιάσει να λειτουργήσει η προστασία και ο κλέφτης να φύγει άπραγος.

Γιατί θα χρειαστώ διπλή κλειδαριά στο σπίτι ή και στο γραφείο;

Η Διπλή κλειδαριά αποτελεί ενδεδειγμένη λύση για το γραφείο σας αλλά βεβαίως και για το σπίτι σας.

Αυτό ισχύει διότι οι δύο κλειδαριές λειτουργούν αυτόνομα. Έτσι έχετε διπλό όφελος.

Α) Ελέγχετε την πρόσβαση των εργαζομένων στο γραφείο σας.

Πώς; Παρέχοντας στους εργαζομένους κλειδί μόνο για την βασική κλειδαριά, ενώ παράλληλα εσείς, με το δεύτερο κλειδί, εμποδίζετε την είσοδό τους στον χώρο σας τις μέρες και ώρες που θέλετε να παραμείνει κλειστό.

Β) Με την τοποθέτηση διπλής κλειδαριάς διπλασιάζεται h ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σας, καθώς ο επίδοξος εισβολέας θα πρέπει να διαρρήξει δυο ανεξάρτητα μεταξύ τους συστήματα, αποτελούμενα από κύλινδρο υπερασφαλείς (με αντιδιαρρηκτική και αντιβανδαλιστική προστασία) και defender – προστατευτικό κυλίνδρου.

Επομένως, χρειαζούμενος χρόνο αρκετών ωρών, εργαλεία εξειδικευμένα, παροχή ρεύματος, και με δεδομένη την φασαρία που θα κάνει για όλο αυτό το διάστημα, καθιστά το όλο σύστημα πρακτικά απροσπέλαστο.

Χρειάζεται να αλλάξω κλειδαριά με νέου τύπου; Οι έμπειροι διαρρήκτες θα τις ανοίγουν και αυτές; Δεν είναι άσκοπο έξοδο;

Οι κλειδαριές νέας τεχνολογίας έχουν καταπέλτη (σύστημα μπλοκαρίσματος), DEFENDER (προστατευτικό επιστόμιο κυλίνδρου) και κύλινδρο ασφαλείας με κοντό κλειδί και με δυνατότητα αντιγραφής του μόνο με κάρτα ιδιοκτησίας. Έχεις τρία στάδια ασφάλειας με τα οποία ο διαρρήκτης θα κάνει πολλές ώρες και φασαρία και δεν ρισκάρει να ασχοληθεί. Έτσι αποφεύγετε η διάρρηξη και ο βανδαλισμός της πόρτας.

Τι είναι η εσωτερική ασφάλεια σπιτιού;

Λέγοντας εσωτερική ασφάλεια εννoούμε, όλα εκείνα τα συστήματα και προϊόντα που αναβαθμίζουν την ασφάλεια των κουφωμάτων του σπιτιού σας, τα οποία αποτελούν εναλλακτικές διόδους πρόσβασης στο σπίτι σας.

Τέτοια προϊόντα είναι οι κλειδαριές με χερούλι, οι κλειδαριές με μάνταλο, με πίρους, τα οποία χάρη στην ανθεκτική τους κατασκευή από ενισχυμένο ατσάλι, συμβάλλουν ενεργά και αποτελεσματικά στην θωράκιση των κουφωμάτων του σπιτιού σας.

Τα συστήματα εσωτερικής ασφάλειας είναι κατάλληλα για πόρτες και παράθυρα:

  • Ανοιγόμενες ή συρόμενες
  • Πλαστικά, αλουμινίου, ξύλινα, PVC.

Ρωτήστε μας

Απλά συμπληρώστε την φόρμα..

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος επιλέγοντας Αεροπλάνο.